daGrossist i fødevareindustrien

Katergori

Røgeovn fra hobby til professionelt håndværk  

Beelonia er en tysk fabrik med mere end 40 års erfaing, som fremstiller røgeovne, der opfylder behov, lige fra det absolut hobbyprægede og til store, professionelle ovne.

I den billige ende er det mest blot et metalkabinet, hvori man kan anvende el eller gas til fremstilling af røg, som ændrer egenskaberne på fisk og kød, som placeres i ovnene.

Næste kategori er semi professionelle ovne med dobbelte kabinetter, og endelig er der de professionelle ovne, som tilbydes med mange ustyrsmuligheder, og som f.eks. fint opfylder behovet i danske butikker og catering.

Som vejledning til opnåelse af de bedste røgeresultater anbefaler Beelonia følgende tilberedning i røgeovn:

Type Varm røgning Lun røgning Kold røgning Varighed Temperatur grader
Fisk o 45 – 60 min. 90 – 100 C
Laks o 8 – 10 timer 22 – 25 C
Skinke pølse o 90 – 120 min. 50 – 60 C
Blandingspølse o 90 – 120 min. 50 – 60 C
Svine kamsteg o 90 – 120 min. 50 – 60 C
Fjerkræ o 3 – 6 timer 100 C
Skinke, Bacon o 4 – 6 dage 20 – 30 C
Salami, fedtholdig o 1 – 2 dage 20 – 30 C
Røgtype Behandling
Kold røgning Kold røgning foretages ved temperaturer mellem 25 – 30 C. Fin og tør savsmuld antændes med en lighter eller lignende, indtil savsmulden står og gløder af sig selv.
Lun røgning Lun røgning foretages ved temperaturer mellem 40 – 70 C. Små træstykker, gerne af hårdttræ, antændes. Når de når en temperatur på ca. 60 C, dækkes de med savsmuld. På den måde opnås stærkere og varmere gløder i røgeovnen.
Varm røgning Varm røgning foretages ved temperaturer mellem 90 – 100 C. For at opnå denne temperatur, kræver det en mere intensiv opvarmning med små træstykker, gerne af hårdttræ. Når de når en temperatur på ca. 90 C, dækkes de med savsmuld. På den måde opnås stærke gløder med en intensiv varme i røgeovnen.

Ud over opvarmning med træspåner og -smuld, kan der anvendes gas og el til at opnå den ønskede temperatur.

Se Beelonia 2016 kataloget for valg blandt mange muligheder (kan tage tid at downloade), Klik her

Se mere om røgeovne til hobby og professionelle begyndere, Klik her
Se mere om semi-professionelle røgeovne, Klik her
Se mere om professionelle røgeovne, Klik her

Er behovet af industriel karakter, tilbyder vi desuden Reich røgeovne:

Se brochure over Reich Airmaster UKM 800 SE Compact, Klik her og Klik her

Se større Reich røgeovne til industriel brug, Klik her

Produktkategorier