daGrossist i fødevareindustrien

Katergori

Pulled Pork, Pulled Chicken og Pulled Beef fremstilling

Kød med betegnelsen “Pulled” foran er kommet på mode i Danmark. Det er en ny og spændende måde at få serveret kød, og så er der mange som synes, at det smager ekstra godt. Og det er ikke uden grund.

Sædvanligvis gennenskæres eller måske ligefrem presses det tilberedte kød i passende stykker. Når kødet i stedet bliver shredded – eller pulled, deles eller trevles det ved at rive muskelfibrene fra hinanden i stedet for at gennemskære dem. Det gør, at kødet mister langt mindre væske end normalt. Når kødet således indeholder mere kødkraft, bliver det også mere saftigt og velsmagende. Man kan bruge processen til mange typer kød, så man kan få Pulled Gris, Pulled Kylling, Pulled Kalkun eller Pulled Oksekød.

Når man har tilberedt kødet, så det er helt mørt, kan det lade sig gøre at fremstille “Pulled kød” ved at anvende gafler eller lign. til at rive fibrene fra hinanden. Men det er meget tidskrævende, og det går slet ikke, hvis man vil tilbyde Pulled Kød i et storkøkken, på en restaurant eller i sin butik. Det er her, KT maskinen SH-1 kommer til sin ret, idet den kan klare helt op til 250 kg kød i timen. Bemærk, at kødet skal være varmt for at det kan forarbejdes.

Se video, hvor helt kød omdannes til Pulled Kød, Klik herTil tider er der behov for hurtig afkøling af de tilberedte kødstykker. I “Pulled kød” processen deles kødet, så overfladen bliver 20 gange større. Med den store overflade, i forhold til et samlet stykke kød, sker afkølingen langt hurtigere, og arbejdet kan fortsættes.
Se amerikansk presseomtale af Pulled meet maskinen, Klik her
Se målskitse af KT SH-1 maskinen, Klik her

Produktkategorier