daGrossist i fødevareindustrien

Katergori

Friture – Professionel Olie-filtrering. Forlænget holdbarhed
Spar op til 50 % på udgifterne til friture-olie med tilsvarende fald i rest-olien
Oplev en forbedret smag i de tilberedte fødevarer
Rens olien i friture-gryden på mindre end 5 minutter

 

Madlavning i friture er en variant af tilberedning, som strækker sig helt tilbage til år 2000 før vor tidsregning. Spisende gæster værdsætter friturestegt mad, medens køkkenpersonalet er knap så glade for frituren. Sandheden er jo også, at man skal passe på med den varme olie og at man skal holde øje med, om den mister sin kvalitet, hvorved den færdige mad bliver stærkt forringet.

Vito har koncentreret sin produktion om maskiner og filtre til forbedring af fritureolie og har opnået, ikke blot at forlænge holdbarheden, men også at forbedre kvaliteten i den forlængede holdbarhedsperiode.


Olien renses i frituregryden
Normalt vil rengøringen af frituren ske i form af en si, som dyppes ned i olien, hvorved man kan fjerne større partikler. Men man får ikke renset de mindre partikler samt bundfaldet fra olien. Vito tilbyder maskiner, som danner en kraftig gennemstrømning ved at suge olien igennem maskinen for dernæst at sende den ned i gryden, hvorved bundfald og lignende hvirvles op – helt ud i alle kroge.

Filteret fjerner snavs og gift
Hvis der filtreres i en frituregryde, vil det normalt være ned til partikelstørrelser på ca. 40 my. Med Vito filtre fjernes partikelstørrelser helt ned til 5 my, og det er så småt, at man også får fjernet farlige Akrylamid syrer, som dannes over tid under brugen af frituren. Derved forlænges levetiden og man undgår, at olien giver maden en dårlig smag. Vito maskiner tåler opvaskemaskinen, men kan også rengøres på traditionel vis.


Op til 50% forlænget holdbarhed
Resultatet af Vito processen er, at holdbarheden af fritureolien forlænges helt op til 50%, mest hvis der fremstilles kartoffelprodukter og lidt mindre, hvis der fremstilles fisk og kød retter. Samtidig filtreres giftene fra, som sammen med brankningen af madresterne, også er med til at gøre smagsoplevelsen mindre delikat.
En fordel, som automatisk følger med, er, at jo længere, man kan anvende fritureolien, desto mindre restolie får man, som man skal bortskaffe.

Fritureoliens kvalitet aflæses på Olie-tester
Holdbarheden af olien kan aflæses let under brugen af olien. Det gøres med en Olie-tester, som måler den såkaldte TPM værdi. Olien må være fra 40 grader Celcius op til 200 grader Celcius under aflæsningen. Et farvedisplay vil lyse i grøn, gul eller rød farve med samme funktion, som vi kender det fra trafiklysene. Når displayet viser rødt, er det tid at udskifte olien. I udlandet er det et krav, at man aflæser oliens kvalitet, og det forventes det også at blive i Danmark. Ved hjælp af en Vito data-læser kan man hente data fra Vito olie-rense-maskinen.

Mange penge at spare
Med Vito får man mere velsmagende mad, og olien skal udskiftes mindre hyppigt. Det er i sig selv vægtige grunde til at bruge Vito i hverdagen. Men herudover kommer også en stor besparelse til indkøb af fritureolie. Besparelsen kan finansiere tilbagebetaling af udstyret fra under 1 år eller herover, alt efter prisen på maskinen, olien og typen af mad, som forarbejdes.
Vitos eget eksempel er, at hvis man anvender 35 liter olie per uge til en pris per liter på kr. 9,50 og man forarbejder kartofler i olien, vil den årlige besparelse til olie ved at anvende en Vito udgøre kr. 8.645,-.
Dine egne eksempler på besparelser kan udregnes på Vitos egen hjemmeside, Klik her

Friture-kar med selvrens
Nogle fastfood kæder har friture-kar med indbygget selvrens. Det er naturligvis udmærket. Men med Vito er der en mulighed for at opsamle endnu mere. Hvor en selvrens typisk opsamler partikler ned til 40 my, er filtrene i Vito så effektive, at selv partikelstørrelser på 5 my ikke få lov at slippe igennem. Det er så småt, at filtrene også fjerner bitre smagsstoffer fra friture-olien med det resultat, at olien holder endnu længere.
Fastfood kæden Burger King har netop gjort forsøg og har efterfølgende godkendt Vito som leverandør til kæden, fordi der kunne påvises en mærkbar forbedring og besparelse i friture-olie forbruget på 30 %.
Se den flyer, Vito har udgivet i forbindelse med samarbejdet med Burger King, Klik her

 

Brochurer
Myhrvolds enkle præsentation af Vito systemet, Klik her
Vito samlebrochure, Klik her
Vito flyer, Klik her
Vito HACCP kontrolkort for aflæsninger af fritureolie, Klik her
Generelle huskeregler for anvendelse af fritureolie og Vito produkterne, Klik her
Udregning af friture-olie besparelser ved forskellige priser og olieforbrug, Klik her

Videoer
Youtube video viser modellerne 30, 50 og 80, Klik her
Vito placering af olie-renser i frituregryde, Klik her
Vito XS demonstration, Klik her
Vito Olie-tester demo, Klik her

Investeringsberegning. Kan det betale sig at få en Vito renser til din forretning?
Myhrvold har en regnemodel, hvor vi kan indtaste tal for netop dit forbrug. Derfor kan vi tilbyde at sende en udregning for, hvor mange måneder der går, inden investeringen i en Vito olierenser er betalt tilbage i besparelser. Et eksempel er, at hvis man køber en Vito 50 til at rense olien i to kar, som hver indeholder 20 liter, og som bruges til pommes frites, vil man have betalt investeringen tilbage efter ca. 12 måneder. Herefter er der overskud samtidig med, at man har renere olie uden bismag. Og i dette tilfælde er det dermed en god forretning at anskaffe en Vito renser.
For at kunne udregne dine tal, skal vi bruge nogle oplysninger. Du kan evt. skrive dem ind i feltet “eventuel beskrivelse” herunder. Når vi har tallene, udregner vi dine tal i et skema, som vi sender til din e-mail.

Send os oplysninger om følgende:

  • Antal kar, der eventuelt skal renses med Vito olierenseren
  • Antal liter eller bredde, højde og dybdemål per kar
  • Hvad tilberedes i hvert kar. Kartofler (pommes frites) eller kød/fisk
  • Antal olieskift per uge
  • Prisen pr. liter fritureolie.

Produktkategorier